Cardoen dringt tekort aan technische arbeiders terug en werkt mee aan hun toekomst

Bij Cardoen vind je verschillende automerken onder één dak, maar de autosupermarkt is ook zeer breeddenkend in zijn aanwervingsbeleid. Cardoen selecteert immers zeer diverse profielen en ging dan ook enthousiast in op een voorstel van opleidingsbedrijf MaSEOS om het tekort aan technische geschoolde arbeiders terug te dringen.

Dat Cardoen een divers én transparant aanwervingsbeleid kent , bewees het al door zijn deelname aan het VIER programma ‘De Sollicitatie’, begin 2017. In het programma kan de kijker echte sollicitatiegesprekken volgen bij bedrijven op zoek naar de ideale werknemer. Je kan meeleven met de kandidaten vóór, tijdens en na hun sollicitatie: van de nervositeit en de uitschuivers tot de gloriemomenten. Op het einde weet je dan wie de nieuwe aanwinst is voor het bedrijf. Tijdens het programma nam Cardoen twee medewerkers aan ouder dan 60 jaar, wat bij velen de wenkbrauwen deed fronsen omdat deze groep van sollicitanten elders aan de kant wordt geschoven.  Geert Van Oosterwijck, één van hen, is nog steeds zeer tevreden met zijn job bij Cardoen: “Voor ik bij Cardoen aan de slag kon, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, een nieuwe job. Maar, gezien mijn leeftijd, had ik heel wat moeilijkheden om een job te vinden. Het contact met Cardoen verliep vanaf het eerste moment erg vlot. Ik ben er aan het werk als vliegende verkoper, dat wil zeggen dat ik ingezet word als verkoper in de filialen waar er op dat moment een tekort is.  Zo kom ik dus in contact met werknemers van alle filialen. Voor mij is Cardoen de beste werkgever die ik ooit al gehad heb.” 

Mobiele opleiding

Maar Cardoen wilde meer dan een deelname aan het VIER-programma en stapte intussen ook in een project van MaSEOS. “MaSEOS is een technisch opleidingsbedrijf. Wij scholen werkzoekenden om tot technici en geven veiligheidsopleidingen”, licht Werner Van den Broeck van MaSEOS toe. De opleidingen worden niet in leslokalen van MaSEOS gegeven. Het opleidingsbedrijf heeft enkele mobiele opleidingsunits die het kan opstellen bij bedrijven die hiernaar vragen.

Zo was MaSEOS in november 2017 te gast bij Cardoen. Daar gaf het een technische opleiding aan enkele werkzoekenden die heel weinig kans maken op een plek op de arbeidsmarkt”, aldus Wim Vos, CEO van Cardoen. De deelnemers werden via Manpower aangeworven en in contact gebracht met MaSEOS.  De intensieve, één maand durende, opleiding bestond uit twee delen: een e-learning en daarna een 12 dagen durende praktijkopleiding. Die opleiding gebeurde dus via de opleidingsunit van MaSEOS die opgesteld stond bij Cardoen in Gent.

Tijdens de laatste dagen van de opleiding bij Cardoen konden enkele bedrijven, die op zoek waren naar technisch personeel, langskomen om kennis te maken met de deelnemers. Het opzet van de opleiding voor Cardoen was dus niet om op die manier nieuw personeel aan te werven. Cardoen stelde zijn ruimte ter beschikking aan MaSEOS om op die manier mee het tekort aan technisch personeel terug te dringen.

Een van de bedrijven die kwam kennismaken met de deelnemers van de opleiding was Cegelec,  onderdeel van VINCI Energies en gespecialiseerd in advies, ontwerp, engineering, installatie en onderhoud van tertiaire- en industriële gebouwen en infrastructuurprojecten. “Omdat we al volop bezig zijn met het opbouwen van een project met MaSEOS, nodigden zij ons uit om een kijkje te komen nemen tijdens de opleiding bij Cardoen”, vertelt Ann Verguts, HR Manager bij Cegelec. “We konden toen kennismaken met de ‘studenten’ en besloten om één van hen, Jonas, ook uit te nodigen op een sollicitatiegesprek.” Jonas is momenteel ongeveer twee maand aan de slag bij Cegelec: “Het leuke aan de opleiding is dat je, dankzij de opleidingsunit, de theorie meteen in de  praktijk kan omzetten. Ik heb de opleiding in december afgerond en ben diezelfde maand al aan het werk kunnen gaan bij Cegelec als  elektricien automatische regeling.”

Na afloop van de opleiding vonden alle deelnemende werkzoekenden onmiddellijk werk. Wim Vos besluit: “Het project is het beste bewijs dat mensen die omgeschoold worden, weldegelijk een kans maken op de arbeidsmarkt.

partager

gratuit 0800 17 020 ou envoyez-nous un email

Vous pouvez comparer jusqu'à 4 voitures facilement avec l'autre

fermerfermer le menu

les voitures vous avez récemment regardées

fermerfermer le menu