Goed groen nieuws voor Gentenaars.

De stad Gent voert ook een lage-emissiezone in. De stad volgt zo het voorbeeld van Antwerpen en Brussel die het al eerder deden. Wagens die te vervuilend zijn, zijn vanaf het begin van 2020 niet meer welkom in de binnenstad van Gent.

Of je nog binnen kan in de stad hangt af van de euronorm van je wagen. De lage-emissiezone regelgeving is vergelijkbaar met die van Antwerpen. Vanaf 2020 heb je minimum een euronorm 2 nodig wanneer je met een benzinewagen Gent wil binnen rijden en minimum een euronorm 5 wanneer je gebruik maakt van een dieselvoertuig.

Maar vanwaar dan het goede nieuws?

Om Gentse bestuurders te helpen bij deze overgang biedt de stad slooppremies aan. Mensen die hun te vervuilende auto inruilen voor een alternatief worden dus beloond. We spreken hier over een premie van €750 (€1125 voor lage inkomensgroepen) voor een benzinewagen en €1000 (of €1500 voor lage inkomensgroepen) voor een dieselwagen. Gisteren (17/04/2019) is bekend gemaakt dat de premie verlengd wordt tot juni 2020. Tot die tijd kan je dus bij Cardoen bovenop onze overnamepremie genieten van nog meer voordeel dankzij deze slooppremie van de overheid.

Als dat geen goed nieuws is!

Ben jij een inwoner van Gent en wil je veranderen van wagen omwille van de LEZ? Informeer je dan over de slooppremie en kom snel naar Cardoen Gent. Zo kan je geniet je van nog meer voordeel op je nieuwe auto.
Ontdek hier de nieuwste auto's van Cardoen.

partager

gratuit 0800 17 020 ou envoyez-nous un email

Vous pouvez comparer jusqu'à 4 voitures facilement avec l'autre

fermerfermer le menu

les voitures vous avez récemment regardées

fermerfermer le menu