Is het een monovolume, een terreinwagen, een SUV of toch een lichte vracht?

Bij alle types zijn bepaalde specificaties om onduidelijkheid te vermijden. Hieronder kan je de verschillende soorten vinden met een woordje uitleg.

Lichte vracht

Een lichte vracht is een auto die als doel heeft eerder goederen dan mensen te vervoeren. Denk bijvoorbeeld aan de auto van een schilder of een postbode. Kenmerkend voor deze types zijn de afscheiding tussen passagiersruimte en de laadruimte. In de volksmond wordt dit ook wel een camionette genoemd.

Het lichte vracht aanbod van Cardoen vind je hier.

Monovolume

De monovolume of de multi purpose vehicle (MPV) is een ware MVP (most valuable player)  in veel huishoudens. In mensentaal: deze auto met meerdere doeleinden is de meest waardevolle speler in vele huishoudens. Typerend aan de monovolume is dat er geen aparte afsluitbare bagageruimte is zoals bij de berline.

Ga je voor een monovolume neem dan zeker hier een kijkje.

SUV

Iedereen kent het woord SUV maar waar staat dit drieletterwoord voor? Je kan er eens mee scoren op het volgende familiefeest: SUV staat namelijk voor Sports Utility Vehicle. Deze auto’s zijn vaak verhoogde breaks die het gemak bieden van een monovolume en het stoere uiterlijk hebben van een 4x4. Een SUV staat niet gelijk aan viermaalvier. De Alfa Romeo Stelvio en de Land Rover Discovery Sport hebben 4x4. De Hyundai Tucson, Dacia Duster en de Audi Q3 hebben voorwielaandrijving: dit is zuiniger (beter voor het milieu) en is erg geschikt voor de Belgische wegen.

Wordt je nieuwe een auto een SUV? Neem dan hier een kijkje in het aanbod.

Berline

De berline, soms ook bekend onder de naam sedan, is een carrosserievorm met:

  • 4 portieren
  • Een kofferdeksel (met een kofferbak die niet toegankelijk is vanaf de passagiers kant)

Typisch aan de berline of sedan is de verlaagde koffer. Dit type is een echte hartendief van veel chauffeurs. Wordt je nieuwe wagen gegarandeerd een berline? 

Bekijk dan snel het aanbod berlines bij Cardoen.

Break

Als break niet direct een belletje doet rinkelen dan kan het woord sw of stationwagen misschien wel helpen.  Break, stationwagen, estate of combi. Het zijn allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde carrosserietype. Een break of stationwagen onderscheidt zich van de berline door de grotere kofferruimte. Het dak wordt bij een break doorgetrokken tot het einde van de koffer.

Benieuwd naar het aanbod breaks van Cardoen? Klik dan hier.

Cabrio / Coupé cabrio

Zo oud als de auto zelf: de cabrio. Dit model straalt altijd karakter en een zomers gevoel uit met het neerklapbare stoffen dak. Een coupé cabrio is ook een auto met een open dak maar hier gaat het om een retractable hardtop: een dak uit staal of kunststof die het volledige dak bedekt en die volledig in de koffer kan verdwijnen. 

Is het zomerse weer volop aangebroken? Neem dan hier een kijkje.

bel gratis 0800 17 023 of mail ons

je kan tot 4 auto's eenvoudig met elkaar vergelijken

sluitenmenu sluiten

je recent bekeken auto's

sluitenmenu sluiten