Week van de Mobiliteit: Duurzame Mobiliteit

De Week van de Mobiliteit komt er weer aan en dat is een perfect moment om je eigen mobiliteit eens onder de loep te nemen. Tijdens de lockdown hebben we het al gemerkt: met stappen en trappen kom je ook vooruit. Toch zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om je van A naar B te verplaatsen.

 

(Elektrische) fiets

Als we aan alternatieve mobiliteit denken, is de fiets het eerste vervoersmiddel dat in ons hoofd springt. Bijna iedereen heeft een fiets en het is een vervoersmiddel dat vele voordelen biedt. Met de fiets werk je niet alleen aan je eigen conditie maar hoef je ook niet in de file te staan. En als je de fiets gebruikt voor je woon-werkverkeer heb je recht op een fietsvergoeding en in sommige gevallen zelfs een aankooppremie.  

 

Elektrische step

De elektrische step zien we de laatste jaren meer en meer in het straatbeeld verschijnen. Dat is niet verwonderlijk, het zijn tenslotte handige toestellen om je mee voort te bewegen. Daarnaast zijn ze niet te groot en vaak opvouwbaar, waardoor je ze makkelijk kan parkeren en in de kofferbak van je auto kan leggen.

 

Flexibele mobiliteit

Je hoeft de auto uiteraard niet helemaal op te geven maar je hoeft je ook niet tot voor de deur van je bestemming met de auto te verplaatsen. Je kan ook een deel van je traject met de auto doen en voor het tweede deel een andere voertuig inzetten. Denk maar aan een tripje naar een drukke stad.  We weten allemaal hoe hectisch het verkeer in een stad is en hoe stressvol de zoektocht naar een parkeerplaats verloopt. Waarom zou je je auto niet parkeren op een P+R parking in een nabijgelegen gemeente en de rest van de trip met de (elektrische) step doen? Of parkeer je auto aan de rand van de stad en geniet van een deugddoende wandeling naar het centrum. De mogelijkheden zijn onbeperkt en zorgen gegarandeerd voor minder stress.

 

Auto

Er zijn genoeg situaties waarbij de auto het beste alternatief biedt. We begrijpen dat je geen zin hebt om met vier stuks bagage op de tram te stappen of dat je je niet zo mobiele oma liever niet op de trein richting het Zuiden van Frankrijk zet. In die gevallen kies je beter voor de auto. Bij Cardoen vind je de perfecte auto voor elke gezinssamenstelling en elke situatie.  

delen met vrienden