Een leasing is een huur op lange termijn. Je hebt een verhuurder, die eigenaar is van de geleasde wagen. Deze heeft de auto aangekocht (de BIV erop betaald), laten verzekeren en laten inschrijven op zijn/haar naam. Als er herstellingen moeten gebeuren zal de aankoper van de wagen deze betalen. De aankoopfactuur staat op naam van het verhuurbedrijf (leasebedrijf).

Aan de andere kant heb je de huurder. Die betaalt een huurbedrag en mag de wagen gebruiken.

Bij de leasing wordt er van uitgegaan dat de huurder de wagen aan het einde van de overeenkomst teruggeeft aan de verhuurder. De huurder kan de leaseauto over kopen maar dit is uitzonderlijk. Als de huurder de auto wil over kopen moet op dat moment het overnamebedrag bepaald en betaald worden. De huurder zal opnieuw BIV moeten betalen op de wagen.

Cardoen lease (Comfort +) is een combinatie van een financiering met een Cardoen service+onderhoudscontract. In dit geval wordt er niet over huur gesproken. De wagen wordt aangekocht en gefinancierd door de klant. Dankzij het Cardoen service + onderhoudscontract moet je je als klant geen zorgen maken over: waarborg, onderhoud, reisbijstand of pechverhelping. Dit is allemaal geregeld. Als klant moet je enkel nog de brandstof, de verzekering en de taksen betalen.

De wagen wordt ingeschreven op naam van de klant, de factuur van de wagen staat op naam van de klant.

Aan het einde van de afgesproken termijn kan je als klant kiezen om

  • Een nieuwe auto te kiezen bij Cardoen (met Cardoen lease)
  • De wagen te houden. In dit geval betaal je de vooraf bepaalde restwaarde van 30% op de Cardoenprijs.
  • De wagen in te leveren bij Cardoen en je betaalt niets meer

Het voordeel van Cardoen lease is dat je als klant eigenaar wordt van de wagen. Bij aanvang weet je als klant wat de restwaarde van de auto is. Als je als klant besluit om de wagen te houden moet je geen 2de keer BIV betalen op de wagen want hij stond al op je naam.

Question Type: 
Cardoen autosupermarkt
weight: 
4
bel gratis 0800 17 023 of mail ons

je kan tot 4 auto's eenvoudig met elkaar vergelijken

sluitenmenu sluiten

je recent bekeken auto's

sluitenmenu sluiten