Private leasing

Bij een klassieke leasing huur je een auto op lange termijn. Je huurt de auto van een leasingmaatschappij, die eigenaar is van de auto en hem ook heeft gekocht. De factuur staat dus op naam van het leasingbedrijf. De leasingmaatschappij zorgt voor de verzekering, betaalt de BIV en heeft de auto laten inschrijven op haar eigen naam. Jij bent een huurder en mag de auto van de leasingfirma gebruiken. Moeten er herstellingen of onderhoud gebeuren? Dan betaalt de leasingmaatschappij.

Bij een private lease geef je in 99% van de gevallen de auto terug aan het einde van je contract. Je kan de auto ook overkopen, maar dat gebeurt zelden. Wil je de auto toch overkopen? Als je contract nog loopt of afgelopen is? Dan gaat de leasingmaatschappij op het moment van jouw vraag de overnameprijs berekenen. Je kent de prijs dus niet op voorhand. En daarna moet je als huurder de auto op jouw naam laten overzetten en dus opnieuw BIV betalen.

Cardoen lease

Cardoen lease is geen klassieke leasing zoals hierboven uitgelegd. Het is een combinatie van een Cardoen autolening en een service+ onderhoudscontract. Je huurt de auto dus niet, maar begint hem direct af te betalen dankzij je financiering. Dat betekent dat de factuur vanaf het begin op jouw naam staat en jij dus de eigenaar bent. De auto wordt dan ook direct op jouw naam ingeschreven.

Dankzij het Service+ contract zijn alle herstel- en onderhoudkosten inbegrepen. Daarnaast heb je een verlengde waarborg, gratis reisbijstand en uitgebreide pechverhelping. Je zorgt dus zelf alleen nog voor brandstof, de verzekering en de jaarlijkse wegentaks. Aan het einde van je contract heb je 3 opties:

  • Je kan een nieuwe auto uitkiezen
  • Je kan je auto bijhouden. In dat geval betaal je nog 30% van de waarde.
  • Je kan je auto definitief inleveren bij Cardoen. Je betaalt dan niets meer.

Bovendien bepalen we vanaf de start van het contract de exacte waarde van je auto. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je aan het einde van de rit de auto graag wilt overkopen. Je betaalt dan simpelweg 30% van de vooraf afgesproken waarde.

Question Type: 
Cardoen autosupermarkt
weight: 
4
bel gratis 0800 17 023 of mail ons

je kan tot 4 auto's eenvoudig met elkaar vergelijken

sluitenmenu sluiten

je recent bekeken auto's

sluitenmenu sluiten