Ontdek het ruime aanbod auto's van 25 merken aan de laagste prijs online & in onze 16 vestigingen.

De historiek van Cardoen

Cardoen doorheen de jaren


4 min. lezen

2024

2024 is een bijzonder jaar voor Cardoen. In 2024 bestaat Cardoen 75 jaar. Dat is 75 jaar passie, betrouwbaarheid en een ongeëvenaarde service.

75 jaar Cardoen verdient dus een groot feest. En wel op een manier die even legendarisch is als onze geschiedenis. Want al 75 jaar is Cardoen bezig met jouw auto van morgen.

In mei 2024 lanceerden we onze een grote verjaardagsactie: Gedurende 75 dagen maakte je kans op een terugbetaling tot 75% van het aankoopbedrag van je nieuwe auto. Intussen telt Cardoen 16 vestigingen. Met meer dan 1000 auto's van 25 verschillende merken in stock is Cardoen nog steeds de grootste autosupermarkt.

2022

In oktober 2022 opende Cardoen de deuren voor het grote publiek tijdens de Open Bedrijvendag. Bezoekers kregen de mogelijkheid om achter de schermen van het herconditioneringscentrum The Reconditioning Center te gaan en te ontdekken hoe Cardoen tweedehandsauto’s herconditioneert.

Na enkele maanden hard labeur opende Cardoen in juli 2022 de nieuwe kantoren van de hoofdzetel. De showroom van de vestiging in Antwerpen, waar de kantoren gevestigd zijn, ziet er ineens helemaal anders uit.

Eind mei 2022 opende DATS 24 het eerste publieke waterstoftankstation van België aan de Cardoen-vestiging op de Boomsesteenweg in Wilrijk.

In januari 2022 organiseerde de autosupermarkt een reeks jobdagen om meerdere functies in het hercondtioneringscentrum en op de hoofdzetel in te vullen.

2021

In november 2021 opende Cardoen de deuren van het TRC, The Reconditioning Center. In dit herconditioneringscentrum worden tweedehandsauto’s geherconditioneerd, zodat ze nog vele jaren de weg op kunnen. Tegelijkertijd trekt Cardoen de verlengde waarborg op van 7 jaar naar 10 jaar.

In juni 2021 verhuisde Cardoen Doornik naar Chaussée de Bruxelles 394B. In dit grotere pand kreeg Cardoen Doornik ook een service center, zodat alle vestigingen nu uitgerust zijn om onderhouden en herstellingen te doen.

Cardoen werd exclusief verdeler van het merk Aiways in België. Dit Chinese merk maakt volledig elektrische, uiterst betaalbare SUV’s.

2020

Ten gevolge van het coronavirus ondervond ook Cardoen problemen met de levering van nieuwe auto’s. Het aanbod tweedehandsauto’s steeg opnieuw.

Het coronavirus dwong Cardoen om zich meer op de online verkoop van auto’s te richten. Voor de eerste keer werden er bij Cardoen auto’s verkocht zonder een bezoek aan de showroom. De autosupermarkt lanceerde ook de thuislevering van auto’s, zo hoefde je helemaal niet meer buiten te komen om een nieuwe auto te kopen.

2018

In korte tijd opende Cardoen niet 1 maar 2 vestigingen in Wallonië. Cardoen startte eind 2018 in Luik. In november 2018 opende Cardoen een vestiging in Charleroi. Eind 2018 had Cardoen dus 5 vestigingen in Wallonië in plaats van 3.

Verder werd Cardoen onderdeel van de Europese Aramis Group. Deze samenwerking met de groep creëerde vele nieuwe jobs bij Cardoen.

Cardoen opende in 2018 een pop-up store in het hartje van Antwerpen, aan de Meir in de Stadsfeestzaal: de kleinste vestiging van Cardoen. Hier was iedereen welkom tot eind februari 2019.

In juli 2018 ging Cardoen Geel open, op een toplocatie aan het oprittencomplex van Geel-West. Dat was meteen ook de eerste Cardoen-vestiging in de Kempen.

2017

Cardoen Mons opende zijn deuren in januari 2017: onze derde vestiging in Wallonië.

2016

Cardoen Kortrijk zag het daglicht in maart 2016: de tweede West-Vlaamse autosupermarkt.

2014

Cardoen opende 3 nieuwe autosupermarkten in 7 maanden tijd. Cardoen Zaventem, Cardoen Lier en Cardoen Brugge openden de deuren tussen februari en augustus 2014.

2012

Cardoen veroverde de 3de plaats van de ‘Special Award 2012’ tijdens de Federauto Awards. "De jury looft Cardoen voor de bijzondere bijdrage aan de promotie en verbetering van het imago van de autosector."

2011

In Doornik lanceerde Cardoen een nieuw concept: de buiten-autosupermarkt. Door de kosten nog meer te drukken kon Cardoen zijn klanten nog voordeligere auto's aanbieden. Zeker een bezoekje waard.

2010

Cardoen Gent breidde uit en verhuisde naar een nieuw gebouw met een toonzaal van 6.000m², vlakbij Gent/Expo.

2009

Cardoen stelde de Nissan Tiida in première voor aan het Belgische publiek. Deze anti-crisisauto kostte zo'n € 20.000 in het buitenland. De Cardoen-prijs? Die begon vanaf € 12.999. Op minder dan een maand tijd gingen 80 Tiida's de deur uit.

2008

Cardoen haalde de internationale pers, van China tot de Verenigde Staten, met zijn stuntactie '2e auto gratis'. De eerste 2 weken gingen er meer dan 400 auto's buiten.

2006

Als eerste in Europa stelde Cardoen Chinese automerken voor aan het Belgische en Nederlandse publiek. Cardoen speelde hierin een pioniersrol in Europa.

2005

De Dacia Logan was voor het eerst te koop in West-Europa, bij Cardoen. Door het succes van Cardoen volgde Renault dit voorbeeld.

De eerste internationale Cardoen-vestiging opende haar deuren: Cardoen Roosendaal (Nederland) werd boven de doopvont gehouden.

2002

Als eerste in Europa begon Cardoen samen te werken met een grote distributeur in de voedingssector: Colruyt. Vandaag is het bedrijf nog altijd een succesvolle partner van Cardoen.

1994

De eerste Cardoen-vestiging buiten Antwerpen opende zijn deuren: Cardoen Eke bij Gent. Er zouden er nog veel volgen.

1992

Cardoen verhuisde van hartje Antwerpen naar de Boomsesteenweg in Wilrijk. De gigantische showroom van 7.500 m2 was 7/7 dagen open en had permanent 900 auto’s in voorraad. Cardoen heeft zich intussen opgewerkt tot marktleider binnen de multi-merken autodistributie in België.

1988

Cardoen startte met de verkoop van nieuwe auto’s die geïmporteerd werden uit Spanje en Italië. Het aanbod jong gebruikte auto’s bleef bestaan.

1973

Zoon Karel Cardoen nam de fakkel over. Zijn specialisatie werd jong gebruikte auto’s.

1953

Cardoen startte met aankoop en verkoop van auto’s in het buitenland.

1949

In hartje Antwerpen startte Albert Cardoen met de verkoop van tweedehandsauto’s.