Waarborg

je zekerheid tegen grote onkosten

Na de aankoop van een nieuwe auto heb je bij Cardoen recht op 2 jaar waarborg. Deze 2 jaar beginnen te lopen vanaf de dag van de aflevering van de auto. Koop je een bijna nieuwe auto bij Cardoen, dan heb je recht op 1 jaar waarborg. Wil je met je nieuwe auto 7 jaar zonder zorgen rijden dan kan je tussen de verlengde waarborg of een Service + contract kiezen.

Wat is er inbegrepen in de waarborg?

De waarborg dekt alle onderdelen (slijtage onderdelen niet inbegrepen) en het uurloon voor fabricagemankementen aan nieuwe en jong gebruikte auto’s.

Wat valt er niet onder de waarborg?

Schade door slijtage valt niet onder de waarborg. Denk hierbij aan het vervangen van banden,  remmen, koppeling,… Deze krijgen tijdens hun bestaan veel te verduren en verslijten dan ook door een normaal gebruik van de auto. Ook onderdelen die onderhoud gerelateerd zijn (olie, filters, bougies,..) vallen niet onder waarborg. Wens je dit wel, maak dan zeker eens kennis met onze Service + formule.

Schade door een ongeval, glasbreuk, eigen schade of fout gebruik van de auto vallen ook niet onder de waarborg.

Wat moet ik doen als ik een defect opmerk?

Als je merkt dat er iets niet klopt aan de wagen (een lampje dat gaat branden, een vreemd geluid tijdens het rijden), dan is het uiterst belangrijk dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de dienst naverkoop van Cardoen. De contactgegevens van de verschillende vestigingen vind je hier. Als je buiten de openingstijden hulp nodig hebt, kan je terecht bij Touring als je daarvoor ingeschreven bent. Twijfel je over iets? Dan is het aangeraden om even contact op te nemen. Een klein probleem is snel opgelost. Maar een klein probleem kan door nalatigheid uitgroeien tot een groot probleem.

Verlengde waarborg

De verlengde waarborg start na afloop van de wettelijke waarborg en loopt 5 jaar of tot 150 000 km op de teller. Voor een eenmalige bijdrage van 499 euro kan je genieten van 5 jaar extra garantie. In totaal heb je dan dus 7 jaar waarborg op je nieuwe auto. Een voorwaarde om van deze interessante formule te kunnen genieten is dat je je auto onderhoudt zoals een goede huisvader en dit in het netwerk van Cardoen. Volg dus netjes de voorschriften van de fabrikant en werp geregeld een blik op je olie, bandenspanning etc.. Een terugkerende herinnering in je digitale agenda kan hier bij helpen.  Bij de verlengde waarborg is er eenmalige een franchise van 500 euro.

Net zoals bij de wettelijke waarborg valt schade te wijten aan fout gebruik, glasbreuk, vandalisme, ongevallen of grove nalatigheid niet onder de dekking van een verlengde waarborg. Heb je een wagen van het type 4x4 dan wordt schade door “off-road” gebruik niet gedekt. Het dakmechanisme van cabrio’s valt ook niet binnen de verlengde waarborg. Niet van toepassing op wagens met meer dan 163pk.

Heb je liever geen franchise van 500 euro? Wil je genieten van een verlengde waarborg maar wil je niet in één keer 499 euro ophoesten? Wil je genieten van een gratis vervangwagen bij herstellingen langer dan 1 dag? Wil je 7 jaar gratis reisbijstand en pechverhelping in België en Europa (34 landen)? Klaarmaken voor de keuring: ook dat kan Cardoen voor je regelen. Heb je meermaals “Ja” geantwoord op deze vragen, dan is Service + zeker iets voor jou. Je kan al genieten van dit aantrekkelijke onderhoudscontract vanaf 39 euro per maand.   

Ik heb nog steeds een vraag!

Heb je nog steeds een specifieke vraag waarop je hier geen antwoord vindt? Neem dan hier contact op met onze dienst naverkoop die het dichtste bij jou is .
bel gratis 0800 17 023 of mail ons

je kan tot 4 auto's eenvoudig met elkaar vergelijken

sluitenmenu sluiten

je recent bekeken auto's

sluitenmenu sluiten