Cardoen nieuws

31 July 2019

Co-piloten samen achter het stuur bij Cardoen

Ivo Willems en Wim Bruggeman worden door Guillaume Paoli van de Aramis groep gevraagd om vanaf 1 augustus samen de dagelijkse leiding bij Cardoen op zich te nemen. Met samen meer dan 30 jaar ervaring bij de autosupermarktketen zullen zij als team het dagelijkse bestuur opnemen. Hun voorganger, Wim Vos, kwam in augustus 2016 aan de leiding van Cardoen en geeft nu de fakkel door.

18 April 2019

Goed groen nieuws voor Gentenaars.

De stad Gent voert ook een lage-emissiezone in. De stad volgt zo het voorbeeld van Antwerpen en Brussel die het al eerder deden. Wagens die te vervuilend zijn, zijn vanaf het begin van 2020 niet meer welkom in de binnenstad van Gent.

Of je nog binnen kan in de stad hangt af van de euronorm van je wagen. De lage-emissiezone regelgeving is vergelijkbaar met die van Antwerpen. Vanaf 2020 heb je minimum een euronorm 2 nodig wanneer je met een benzinewagen Gent wil binnen rijden en minimum een euronorm 5 wanneer je gebruik maakt van een dieselvoertuig.

19 November 2018

Cardoen opent pop-up store in Antwerpen

1000 nieuwe auto’s bekijken en vergelijken op 50m² in hartje Antwerpen

Vanaf 14 november 2018 kan je - bij wijze van spreken - naast een paar nieuwe schoenen en een winterjas, ook je auto shoppen in de Stadsfeestzaal in Antwerpen centrum. Cardoen opent een pop-up store in het hartje van het winkelcentrum. Tot en met eind februari kan je in de Stadsfeestzaal terecht in de kleinste vestiging van Cardoen voor advies, informatie, oriëntatie en de reservatie van een nieuwe wagen.   

Cardoen popt up

05 April 2018

Hoe maak je je auto klaar voor de lente?

De winter is eindelijk voorbij. De dagen worden merkbaar langer en de barbecue kan terug boven gehaald worden. Hoog tijd om eens een blik op je auto te werpen en ervoor te zorgen dat deze ook lenteklaar is.

Om je auto lenteklaar te maken ben je niet genoodzaakt om alles door een professional te laten doen. Het grootste deel kan je zelf in orde brengen.

 

Wat doe je zelf?

Laat die kanjer terug blinken

20 March 2018

Benzine of toch maar een dieselauto kopen?

Het is de vraag die veel mensen bezighoudt bij het zoeken naar een nieuwe auto. Met goede reden want er zijn wel enkele verschillen. Diesel en benzine hebben beide hun voordelen, daarom hangt  veel  af van waar de auto voor gebruikt zal worden. De grootste factor is het aantal kilometers dat gereden wordt per jaar. Doe je er minder dan 30.000 per jaar dan is een benzineauto interessanter maar er zijn uiteraard meer factoren.

19 February 2018

Cardoen dringt tekort aan technische arbeiders terug en werkt mee aan hun toekomst

Bij Cardoen vind je verschillende automerken onder één dak, maar de autosupermarkt is ook zeer breeddenkend in zijn aanwervingsbeleid. Cardoen selecteert immers zeer diverse profielen en ging dan ook enthousiast in op een voorstel van opleidingsbedrijf MaSEOS om het tekort aan technische geschoolde arbeiders terug te dringen.

13 February 2018

Vinde gij da normaal – wat een succes!

Met veel vreugde kunnen we jullie vertellen dat de “Vinde gij da normaal” campagne tot nu toe al een groot succes is. De vele positieve reacties zijn een waar genoegen om te lezen. Bedankt.

Omdat jullie zo genoten hebben van de vorige twee video’s, kunnen jullie nu ook hier het derde spotje bewonderen van alweer een ludieke situatie.

31 January 2018

Nood aan een eenvormig LEZ-beleid in alle steden

Een LEZ  of lage-emissiezone is een afgebakend gebied waarin bepaalde voertuigen niet binnen mogen, of slechts onder bepaalde voorwaarden, omdat ze te veel schadelijke stoffen uitstoten. Na de invoering van de LEZ in Antwerpen, pakt Brussel vanaf januari 2018 de luchtkwaliteit van onze hoofdstad aan.

13 December 2017

Vinde gij da normaal - Nieuwe online campagne

Je koopt toch geen hond die niet bij je past? Waarom zou je dat bij de aankoop van een auto dan wel doen? En dat is precies de boodschap die wij brengen in de eerste van drie ludieke video’s binnen de onlinevideocampagne “Vinde gij da normaal?”.

04 December 2017

Rekeningrijden: betalen om stil te staan

De maanden september, oktober en november waren tot nog toe bij de drukste ooit op onze wegen. De files in de ochtend- en avondspits beginnen vroeger en worden alsmaar langer (bron: Touring Mobilis). België heeft een fileprobleem, zoveel is zeker. Maar de auto is en blijft voorlopig met stip nog steeds het favoriete vervoermiddel van de Belg.

19 October 2017

Cash for Car: geeft mobiliteit een duwtje in de rug en is goed voor het milieu

In België lijkt het een soort evidentie voor wie in een middelgroot of groot bedrijf werkt om een bedrijfswagen te krijgen als fiscaal voordeel. Volgens de MR [1] heeft in België meer dan 50% van de junior leidinggevenden recht op een bedrijfsauto, terwijl het percentage tussen 0% en 16% ligt in onze buurlanden. Meer dan 1 op 2 nieuw verkochte wagens in België zijn bedrijfswagens. Met alle gevolgen van dien, zowel op vlak van milieu als op mobiliteitsgebied.

02 February 2016

Mag je auto straks 't stad nog in ?

Stad Antwerpen gaat voor zuiverdere lucht in haar binnenstad ! Misschien heb je in de pers de laatste weken wat gelezen over die bewuste lage emissiezone? Vanaf 1 februari 2017 mogen de meest vervuilende auto’s bijgevolg de binnenstad niet meer in. De regels worden in 2020 en 2025 verder verstrengd.

Mag jouw auto straks 't stad nog in ?

Ontdek het op www.cardoen.be/propere-auto !

25 November 2015

Verhoging BIV 2016

Vanaf 1 januari 2016 zal er in Vlaanderen een nieuwe verkeersbelasting van kracht gaan.

De dieselwagens worden hierbij duidelijk geviseerd. Voor sommige dieselwagens zal de BIV in Vlaanderen vanaf 1 januari 2016 stijgen met meer dan 1000 %, in sommige gevallen zorgt dit voor een verschil van € 500. Door voor 1 december een wagen te kopen bij Cardoen, en deze in te schrijven voor het einde van het jaar, vermijd je deze extra kost !

Meer info over het exacte verschil aan verkeersbelasting is te verkrijgen bij je verkoper.

06 November 2015

Cardoen groeit !

Met de autosupermarkt Cardoen gaat het goed, heel goed ! Steeds meer mensen laten de klassieke dealer links liggen en kopen hun nieuwe auto bij Cardoen. Vandaar dat Cardoen reeds jaren mooie groeicijfers realiseert. Dit is ook de investeringsmarkt niet ontgaan.

KeBeK een Vlaams investeringsfonds gaat investeren in Cardoen. KeBeK neemt 2/3de van het kapitaal, de familie Cardoen behoudt 1/3de. Met deze middelen gaat Cardoen zijn netwerk in binnen- en buitenland verder uitbouwen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de continuïteit van Cardoen op lange termijn.

25 September 2015

Cardoen steunt Rode Neuzendag - koop nu je rode neus en steun het goede doel !

WAT IS RODE NEUZEN DAG? 1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag. Samen met jou en heel Vlaanderen willen we geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

07 January 2015

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog, wij doen mee!

Ons bedrijf neemt deel aan ‘Vlajo Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlajo i.s.m. VKW en VKW Limburg.

27 November 2014

Cardoen is Gsportfan ! Speel een partijtje G-badminton in de toonzaal van Cardoen Antwerpen !

Cardoen is G-sportfan en steunt het G-sportfonds van de provincie Antwerpen!

Samen doorbreken ze alle taboes en geven ze personen met een handicap alle kansen om te sporten en te bewegen. Want iedereen verdient een sporttoekomst, handicap of geen handicap. Jij kunt helpen en dit G-sportfonds steunen! Hoe? Registreer je vandaag nog als G-sportfan via de website www.gsportfonds.be. Het kost je niets enkel twee minuten van je tijd.

bel gratis 0800 17 023 of mail ons

je kan tot 4 auto's eenvoudig met elkaar vergelijken

sluitenmenu sluiten

je recent bekeken auto's

sluitenmenu sluiten