Cardoen nieuws

06 March 2022

Coronamaatregelen toonzaal

Hoe kunnen wij de veiligheid van onze klanten en medewerkers in onze toonzalen garanderen?

Net zoals andere retailers volgen wij de adviezen van de overheid op.

Volgende maatregelen zijn van kracht:

  • Vanaf maandag 07/03/2022 is het niet langer wettelijk verplicht om een mondmasker te dragen in alle winkels in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Uiteraard staat het je vrij om een mondmasker te blijven dragen in onze toonzalen. 
  • Hou altijd 1,5 meter afstand van elkaar.

23 December 2021

Regelgeving lage-emissiezone in Antwerpen, Gent en Brussel

Sinds 1 februari 2017 voerde Antwerpen de eerste lage-emissiezone (LEZ) van Vlaanderen in. Ondertussen zijn Gent en Brussel gevolgd. Door deze lage-emissiezones in te voeren wil men de luchtkwaliteit verbeteren in en rond de steden. Ondertussen weet iedereen wel dat de oudste dieselauto’s geen toegang meer krijgen tot de steden. Aangezien begin 2022 de regels nog verstrengd worden, zetten we even de regelgeving van de verschillende steden op een rijtje. Hiervoor moet je de Euronorm van je auto kennen, die je op je inschrijvingsbewijs naast code V9 vindt.

19 November 2021

Opening TRC

Vorige week openden we op de Boomsesteenweg in Wilrijk ons herconditioneringscenter. Hier controleren en herconditioneren we tweedehandsauto’s die je daarna in onze showrooms kunt vinden. Auto’s herconditioneren en langer laten rijden, heeft voordelen voor zowel het milieu als jouw portemonnee. Doordat er geen nieuwe auto moet worden geproduceerd wordt er bespaard op schaarse grondstoffen en op CO2-uitstoot. Daarnaast is een geherconditioneerde auto goedkoper dan een nieuwe auto. Zo wint iedereen bij het kopen van een geherconditioneerde auto.

23 September 2021

Waar moet je op letten als je een jong gebruikte auto koopt?

Ben je op zoek naar een andere auto en is je oog gevallen op een tweedehands auto? Dan krijg je dankzij de vernieuwde Car-Pass al een goed beeld van de staat van de auto maar toch zijn er nog enkele punten waar je best wat aandacht aan besteedt als je een tweedehandsauto gaat kopen.

 

Testrit

De beste methode om een idee te krijgen over de staat van de tweedehands auto die je op het oog hebt, is een testrit maken. Tijdens een testrit kun je makkelijk volgende zaken checken:

09 September 2021

Op reis met de Aiways U5 ... een makkie

2 maanden geleden, na 17,5 jaar in de consumentenelektronica, besloot ik mijn baan op te zeggen en koos ik voor een nieuw avontuur. Elektrisch rijden was altijd een grote interesse en toen de kans zich voordeed om het merk Aiways in België te introduceren, was dit de stap die ik moest zetten. Als echte “early adopter” stonden elektrische auto's altijd hoog op mijn7 lijst als mogelijke nieuwe professionele uitdaging.

21 May 2021

Een elektrische auto opladen, is dat moeilijk?

Er zijn vier manieren om je elektrische auto op te laden:

13 April 2021

Lenteschoonmaak: kies je voor de carwash of voor een handwasje?

Ken je dat? De temperaturen schieten de hoogte in en het zonnetje schijnt lekker op je auto… die nog helemaal onder het vuil zit van de afgelopen winter. Tijd om langs de carwash te rijden! Of toch niet?!

Even door de carwash rijden

Als je een vuile auto hebt, lijkt de carwash een goede manier om hem terug schoon te krijgen. De carwash is snel, makkelijk en ecologisch verantwoord, aangezien het water bij de carwash wordt gerecycleerd. Er zitten echter wel een paar nadelen aan.

24 February 2021

Weg met beslagen ruiten!

Je stapt in je auto en twee minuten na vertrek is je voorruit helemaal beslagen en zie je geen hand voor ogen meer. Levensgevaarlijk! Gelukkig is condens op je ramen snel te verhelpen, we geven je graag enkele tips. 

Preventief behandelen

Wil je voorkomen dat je ramen beslagen, dan kan je je ramen behandelen met een anti-condensmiddel of met een doekje gedrenkt in afwasmiddel. Ook een ontvochtiger in je auto leggen, helpt om beslagen ramen te vermijden. Dit speciale kussentje kan tot 400ml vocht opnemen en is herbruikbaar.

04 February 2021

Wat betekent WLTP voor jou?

Sinds 2017 dient elk automodel dat op de markt wordt gebracht volgens de WLTP gekeurd worden. WLTP is de praktijkmeting om het brandstofverbruik van een auto te bepalen en heeft de laboratoriummeting van NEDC vervangen. Maar wat betekent dat voor jou?

01 February 2021

Cardoen vernieuwt zijn tv-commercials

Midden januari lanceerde Cardoen een nieuwe, frisse tv-commercial. Na de jarenlange wandelingen van CEO Ivo Willems in de toonzalen vonden we het tijd om onze tv-commercials een nieuwe wending te geven.

Productiehuis Kapitein Rein en regisseur Vincent Groos bedachten samen een reeks grappige woordspelingen voor het Autosalon. Onze CEO verhuisde van de toonzaal naar de huiskamer en voor de eerste keer in de geschiedenis van Cardoen werkten we voor deze spots ook samen met enkele acteurs.

15 January 2021

Alert op de weg

Een lange rit of steeds dezelfde saaie rit naar je werk of ouders kan er voor zorgen dat je begint te dagdromen achter het stuur. Dit kan grote gevolgen hebben: je reactievermogen vermindert, je schat verkeerssituaties verkeerd in en je neemt foute beslissingen. Je hebt er alle baat bij om alert achter het stuur te zitten. Dankzij onze vijf tips blijf je vanaf nu altijd alert op de weg.

Verwarming lager, raampje open

Het is, vooral in de winter, verleidelijk om de verwarming lekker hoog te zetten en te genieten van de aangename temperatuur.

23 December 2020

Veilig rijden op gladde wegen

De winter is officieel begonnen en dat betekent dat we ons moeten voorbereiden op koude dagen en gladde wegen. We geven je graag enkele tips om het veilig te houden op een gladde weg.

  1. Pas je snelheid aan. Zo kun je sneller inspelen op de gebeurtenissen rond je. Daarnaast is je remafstand op een gladde weg een heel stuk langer dan op een droog wegdek.

02 November 2020

Service center open

Onze Service centra blijven geopend

Heb je een afspraak voor een onderhoud, een herstelling, een bandenwissel of een carrosseriewerk? Deze afspraak gaat gewoon door! Je kan ook nog steeds nieuwe afspraken maken bij een van onze Service centra.

Opgelet:

Kom alleen naar je afspraak & hou ten allen tijde je mondmasker aan. 

19 October 2020

Welke auto past het best bij mij?

Vroeger was de keuze van motorisatie snel gemaakt: als je veel kilometers reed, koos je voor een zuinige diesel. Alle andere mensen kozen voor een goedkopere benzinewagen. In de loop der jaren zijn de zaken er niet gemakkelijker op geworden. Dankzij de komst van nieuwe technologieën zoals de elektrische motor, de hybride motor en de plug-in hybride is de keuze moeilijker dan ooit. Vraag jij je af welke motorisatie het beste bij jou past? We verduidelijken enkele zaken graag voor je.

 

21 September 2020

Cardoen finance of Cardoen Lease: wat past het beste bij jou?

Heb je eindelijk de auto van je dromen gevonden? En vraag je je af hoe je die gaat financieren? Hieronder zetten we onze twee formules naast elkaar: Cardoen Finance, de gewone autofinanciering, en Cardoen Lease, ons antwoord op een leasing, met extra comfort.

Het verschil tussen Cardoen finance en Cardoen Lease

Voordat we kijken naar de voor- en nadelen van beide oplossingen, vind je hier een woordje uitleg over het verschil tussen onze autofinanciering en ons antwoord op de leasing.

08 September 2020

Week van de Mobiliteit: Duurzame Mobiliteit

De Week van de Mobiliteit komt er weer aan en dat is een perfect moment om je eigen mobiliteit eens onder de loep te nemen. Tijdens de lockdown hebben we het al gemerkt: met stappen en trappen kom je ook vooruit. Toch zijn er nog heel wat andere mogelijkheden om je van A naar B te verplaatsen.

 

24 August 2020

Zo bereid je je optimaal voor op een ongeval

Uiteraard veroorzaak je liever geen ongeval maar soms zit het even niet mee en loopt het anders dan gehoopt. Met een beetje voorbereiding hoeft dat echter geen ramp te zijn. Met de volgende vier maatregelen zit je al iets geruster achter het stuur. 

Verzekering

Als je met je auto de weg op wilt, ben je wettelijk verplicht minimum een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die jij met jouw auto aan derden veroorzaakt. Schade aan je eigen auto is hier niet inbegrepen.

18 August 2020

Vermijd boetes op reis

De zomer is nog volop bezig en een reisje naar het buitenland kan dan niet ontbreken. Dat we ons op bestemming aan de lokale verkeersregels moeten houden, begrijpen we allemaal. Maar ook de volgende regels kunnen behoorlijk pijn doen aan de portemonnee!

Slipvrij in Frankrijk en Spanje

Leef jij op slippers tijdens je zuiderse reis? Gooi toch maar een paar sneakers in je kofferbak. Wie in Frankrijk of Spanje betrapt wordt op het dragen van slippers achter het stuur, staat namelijk een hoge boete te wachten.

28 July 2020

Vijf tips om je airco optimaal te gebruiken

Nu de zomer volop op gang is gekomen en de temperaturen boven de twintig graden stijgen, lijkt je auto vaak meer op een sauna dan op een rijtuig. Gelukkig zijn de meeste auto’s voorzien van een airco die de hitte snel uit je auto doet verdwijnen. We hebben een aantal tips verzameld om je airco optimaal te gebruiken.

Zet eerst de ramen open

Heeft je auto de hele dag in de zon gestaan? Open dan eerst de ramen zodat de warme lucht kan worden afgevoerd. Na een minuut of twee is je auto geventileerd en kan je de airco inschakelen.

17 July 2020

Op autoreis naar Frankrijk, Italië of Spanje? Vergeet dit niet mee te nemen!

De zomer is nu echt begonnen en daar hoort voor veel Belgen een reis naar warme oorden bij. Trek jij dit jaar met de auto naar Frankrijk, Italië of Spanje? Hier vind je een checklist van de spullen die je verplicht bij moet hebben.

Verplichtingen ten gevolge van corona

Deze zomer gooi je best een mondmasker in je koffer. Zowel in Frankrijk, Italië als in Spanje is het dragen van een mondmasker op vele plaatsen verplicht. Denk maar aan musea, supermarkten, souvenirwinkels, winkelcentra en restaurants.

23 June 2020

Neem je hond veilig mee in de auto

De zomer is begonnen en we mogen weer uitstapjes in binnen- en buitenland maken. Het ideale moment om een daguitstap of een autoreis met je hond te ondernemen. Voor je vertrekt, lees je best even onze tips om het in de auto veilig te houden voor mens en dier.  

Veilig onderweg

Je hond los meenemen in de auto is levensgevaarlijk. Wanneer je bruusk moet remmen of botst, verandert je huisdier namelijk in een vliegend projectiel. Dit kan niet alleen fataal zijn voor je hond maar ook blijvende schade aan jou en je auto aanrichten.

24 March 2020

De impact van de corona-maatregelen op het autoverkeer

Sinds woensdag 18 maart gelden er enkele verstrengde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Eén van de maatregelen is dat je je auto enkel mag gebruiken voor essentiële verplaatsingen. Dit alles heeft verregaande gevolgen voor het gebruik van je auto. We zetten ze graag even voor je op een rijtje.

 

13 March 2020

24/24 online shoppen & telefonisch bereikbaar!

Het dagelijks leven staat deze dagen op zijn kop: kinderen krijgen geen les meer en waar mogelijk wordt er thuis gewerkt. Sociaal contact wordt zoveel mogelijk vermeden. We worden verplicht het rustiger aan te doen en de zaken van een andere kant te bekijken. Ook wij bij Cardoen hechten veel waarde aan de gezondheid van jou en onze medewerkers en ook wij willen graag ons steentje bijdragen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Onze 16 vestigingen zullen dan ook sluiten t.e.m.

31 July 2019

Co-piloten samen achter het stuur bij Cardoen

Ivo Willems en Wim Bruggeman worden door Guillaume Paoli van de Aramis groep gevraagd om vanaf 1 augustus samen de dagelijkse leiding bij Cardoen op zich te nemen. Met samen meer dan 30 jaar ervaring bij de autosupermarktketen zullen zij als team het dagelijkse bestuur opnemen. Hun voorganger, Wim Vos, kwam in augustus 2016 aan de leiding van Cardoen en geeft nu de fakkel door.

18 April 2019

Goed groen nieuws voor Gentenaars.

De stad Gent voert ook een lage-emissiezone in. De stad volgt zo het voorbeeld van Antwerpen en Brussel die het al eerder deden. Wagens die te vervuilend zijn, zijn vanaf het begin van 2020 niet meer welkom in de binnenstad van Gent.

Of je nog binnen kan in de stad hangt af van de euronorm van je wagen. De lage-emissiezone regelgeving is vergelijkbaar met die van Antwerpen. Vanaf 2020 heb je minimum een euronorm 2 nodig wanneer je met een benzinewagen Gent wil binnen rijden en minimum een euronorm 5 wanneer je gebruik maakt van een dieselvoertuig.

19 November 2018

Cardoen opent pop-up store in Antwerpen

1000 nieuwe auto’s bekijken en vergelijken op 50m² in hartje Antwerpen

Vanaf 14 november 2018 kan je - bij wijze van spreken - naast een paar nieuwe schoenen en een winterjas, ook je auto shoppen in de Stadsfeestzaal in Antwerpen centrum. Cardoen opent een pop-up store in het hartje van het winkelcentrum. Tot en met eind februari kan je in de Stadsfeestzaal terecht in de kleinste vestiging van Cardoen voor advies, informatie, oriëntatie en de reservatie van een nieuwe wagen.   

Cardoen popt up

05 April 2018

Hoe maak je je auto klaar voor de lente?

De winter is eindelijk voorbij. De dagen worden merkbaar langer en de barbecue kan terug boven gehaald worden. Hoog tijd om eens een blik op je auto te werpen en ervoor te zorgen dat deze ook lenteklaar is.

Om je auto lenteklaar te maken ben je niet genoodzaakt om alles door een professional te laten doen. Het grootste deel kan je zelf in orde brengen.

 

Wat doe je zelf?

Laat die kanjer terug blinken

20 March 2018

Benzine of toch maar een dieselauto kopen?

Het is de vraag die veel mensen bezighoudt bij het zoeken naar een nieuwe auto. Met goede reden want er zijn wel enkele verschillen. Diesel en benzine hebben beide hun voordelen, daarom hangt  veel  af van waar de auto voor gebruikt zal worden. De grootste factor is het aantal kilometers dat gereden wordt per jaar. Doe je er minder dan 30.000 per jaar dan is een benzineauto interessanter maar er zijn uiteraard meer factoren.

19 February 2018

Cardoen dringt tekort aan technische arbeiders terug en werkt mee aan hun toekomst

Bij Cardoen vind je verschillende automerken onder één dak, maar de autosupermarkt is ook zeer breeddenkend in zijn aanwervingsbeleid. Cardoen selecteert immers zeer diverse profielen en ging dan ook enthousiast in op een voorstel van opleidingsbedrijf MaSEOS om het tekort aan technische geschoolde arbeiders terug te dringen.

13 February 2018

Vinde gij da normaal – wat een succes!

Met veel vreugde kunnen we jullie vertellen dat de “Vinde gij da normaal” campagne tot nu toe al een groot succes is. De vele positieve reacties zijn een waar genoegen om te lezen. Bedankt.

Omdat jullie zo genoten hebben van de vorige twee video’s, kunnen jullie nu ook hier het derde spotje bewonderen van alweer een ludieke situatie.

31 January 2018

Nood aan een eenvormig LEZ-beleid in alle steden

Een LEZ  of lage-emissiezone is een afgebakend gebied waarin bepaalde voertuigen niet binnen mogen, of slechts onder bepaalde voorwaarden, omdat ze te veel schadelijke stoffen uitstoten. Na de invoering van de LEZ in Antwerpen, pakt Brussel vanaf januari 2018 de luchtkwaliteit van onze hoofdstad aan.

13 December 2017

Vinde gij da normaal - Nieuwe online campagne

Je koopt toch geen hond die niet bij je past? Waarom zou je dat bij de aankoop van een auto dan wel doen? En dat is precies de boodschap die wij brengen in de eerste van drie ludieke video’s binnen de onlinevideocampagne “Vinde gij da normaal?”.

04 December 2017

Rekeningrijden: betalen om stil te staan

De maanden september, oktober en november waren tot nog toe bij de drukste ooit op onze wegen. De files in de ochtend- en avondspits beginnen vroeger en worden alsmaar langer (bron: Touring Mobilis). België heeft een fileprobleem, zoveel is zeker. Maar de auto is en blijft voorlopig met stip nog steeds het favoriete vervoermiddel van de Belg.

19 October 2017

Cash for Car: geeft mobiliteit een duwtje in de rug en is goed voor het milieu

In België lijkt het een soort evidentie voor wie in een middelgroot of groot bedrijf werkt om een bedrijfswagen te krijgen als fiscaal voordeel. Volgens de MR [1] heeft in België meer dan 50% van de junior leidinggevenden recht op een bedrijfsauto, terwijl het percentage tussen 0% en 16% ligt in onze buurlanden. Meer dan 1 op 2 nieuw verkochte wagens in België zijn bedrijfswagens. Met alle gevolgen van dien, zowel op vlak van milieu als op mobiliteitsgebied.

02 February 2016

Mag je auto straks 't stad nog in ?

Stad Antwerpen gaat voor zuiverdere lucht in haar binnenstad ! Misschien heb je in de pers de laatste weken wat gelezen over die bewuste lage emissiezone? Vanaf 1 februari 2017 mogen de meest vervuilende auto’s bijgevolg de binnenstad niet meer in. De regels worden in 2020 en 2025 verder verstrengd.

Mag jouw auto straks 't stad nog in ?

Ontdek het op www.cardoen.be/propere-auto !

25 November 2015

Verhoging BIV 2016

Vanaf 1 januari 2016 zal er in Vlaanderen een nieuwe verkeersbelasting van kracht gaan.

De dieselwagens worden hierbij duidelijk geviseerd. Voor sommige dieselwagens zal de BIV in Vlaanderen vanaf 1 januari 2016 stijgen met meer dan 1000 %, in sommige gevallen zorgt dit voor een verschil van € 500. Door voor 1 december een wagen te kopen bij Cardoen, en deze in te schrijven voor het einde van het jaar, vermijd je deze extra kost !

Meer info over het exacte verschil aan verkeersbelasting is te verkrijgen bij je verkoper.

06 November 2015

Cardoen groeit !

Met de autosupermarkt Cardoen gaat het goed, heel goed ! Steeds meer mensen laten de klassieke dealer links liggen en kopen hun nieuwe auto bij Cardoen. Vandaar dat Cardoen reeds jaren mooie groeicijfers realiseert. Dit is ook de investeringsmarkt niet ontgaan.

KeBeK een Vlaams investeringsfonds gaat investeren in Cardoen. KeBeK neemt 2/3de van het kapitaal, de familie Cardoen behoudt 1/3de. Met deze middelen gaat Cardoen zijn netwerk in binnen- en buitenland verder uitbouwen en wordt tevens een belangrijke stap gezet in de continuïteit van Cardoen op lange termijn.

25 September 2015

Cardoen steunt Rode Neuzendag - koop nu je rode neus en steun het goede doel !

WAT IS RODE NEUZEN DAG? 1 op de 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen. Daarom organiseren VTM, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december 2015 de eerste Rode Neuzen Dag. Samen met jou en heel Vlaanderen willen we geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

07 January 2015

Onderwijs en bedrijfsleven in dialoog, wij doen mee!

Ons bedrijf neemt deel aan ‘Vlajo Ondernemers voor de Klas’, het grootste onderwijsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen, georganiseerd door Vlajo i.s.m. VKW en VKW Limburg.

27 November 2014

Cardoen is Gsportfan ! Speel een partijtje G-badminton in de toonzaal van Cardoen Antwerpen !

Cardoen is G-sportfan en steunt het G-sportfonds van de provincie Antwerpen!

Samen doorbreken ze alle taboes en geven ze personen met een handicap alle kansen om te sporten en te bewegen. Want iedereen verdient een sporttoekomst, handicap of geen handicap. Jij kunt helpen en dit G-sportfonds steunen! Hoe? Registreer je vandaag nog als G-sportfan via de website www.gsportfonds.be. Het kost je niets enkel twee minuten van je tijd.